Spring naar de inhoud
Leisure.

Cobergher

ADFUNDUM SCHRIJFT MEE AAN BOEIEND COBERGHER-VERHAAL

Cobergher Hotel was een werk van lange adem, maar het eindresultaat is adembenemend. Het nieuwe hotel in hartje Kortrijk wordt bejubeld in de pers en op gejuich onthaald door de Kortrijkzanen zelf. Adfundum mocht samen met heel wat andere stielmannen en -vrouwen mee helpen schrijven aan het verhaal.

Uitdaging.

Vertel een coherent verhaal

Wat oorspronkelijk bedoeld was als een afternoon teahouse groeide al snel uit tot het ontwerp van een uniek boetiekhotel met torenhoge ambities. De mooiste materialen, prachtig design, oog voor het kleinste detail en een extreme renovatie van een hoofdgebouw en aanliggende panden die een rijke Kortrijkse historiek verborgen hielden.

Met het Cobergher Hotel breekt nu een nieuw hoofdstuk aan. Maar hoe rijmen we de toekomst met het verleden?

Een van de salons in Cobergher Hotel - ingericht door Pieter Porters
Kamer Cobergher Hotel fotografie
Uitrol branding Bar Mémoir, hotel Cobergher
Bar Mémoir, een hotelbar met een verhaal
Gevraagd.

Zoek een titel voor het verhaal, schrijf de verschillende hoofdstukken en vermarkt het via een goede website

Het Cobergher Hotel: dat was de naam waar we mee aan de slag mochten. Die stond eigenlijk al zo goed als in steen gebeiteld nog voor Adfundum aan boord kwam. Logisch ook, want het Rijksarchief, één van de panden die deel uitmaakt van het hotel, werd ontworpen door de Zuid-Nederlandse architect Wenceslas Cobergher.

Stempel Cobergher Hotel
Fotografie lobby Cobergher Hotel
Uitrol huisstijl: stationery
Oplossing.

Logo: een beeldmerk met glans voor een hotel met ambitie

De rijke historiek vatten in een logo is niet evident. Als je de geschiedenis in ogenschouw neemt, kan je in principe alle richtingen uit: van het ‘royale’ karakter van het stadskasteel tot een logo dat geïnspireerd is op de architect die destijds instond voor het ontwerp van een van de gebouwen. De keuze ging uiteindelijk naar een wapenschild met de initialen van het hotel. We kozen voor een koperkleur om een luxueuze look en feel te realiseren.

Samenwerking van onschatbare waarde

"Met hun creatieve aanpak en doordachte strategieën heeft Adfundum een significante rol gespeeld in de opstart van het Cobergher Hotel en het creëren van ons imago. Hun inzet heeft ons merk op een authentieke en effectieve manier weten te positioneren in een volledig nieuwe markt in Kortrijk en omstreken. Hun samenwerking was van onschatbare waarde bij het vestigen van onze aanwezigheid en het veroveren van de harten van onze gasten"

Raphaël Van Nevel General manager
Fotografie kamers Cobergher Hotel
Oplossing.

Verhalen vertellen met het juiste fotomateriaal

Een verhaal doet je wegdromen. Het dwingt je je eigen verbeelding te gebruiken. Maar met enkel een tekst overtuig je niemand om een hotelkamer te boeken. En al zeker niet als je ziet hoeveel aandacht er is gegaan naar de renovatie en restauratie van de verschillende panden van Cobergher Hotel. Om die ‘sfeer’ perfect te kunnen capteren, waren een aantal shoots nodig. Het merendeel van de foto’s vertelt het volledige verhaal, zonder dat daar enige uitleg bij vereist is. Een van de foto’s van Bar Mémoir haalde trouwens de cover van het vaktijdschrift ‘Hotelvak

Vergaderruimte Cobergher Hotel
Fotografie Bar Mémoir, Cobergher Hotel
Sfeerfoto Bar Mémoir - Cobergher Hotel
De homepagina van cobergherhotel.com
Oplossing.

Website: waar beleving centraal staat

Beleven, inspireren en … boeken. De Cobergher-ervaring begint al bij het openen van de website. Zonder al teveel weg te geven, lichten we op de website een tipje van de sluier op. Details van de kamers en de inrichting, het verhaal achter het concept en een aantal teasers doen de bezoeker verlangen naar meer. We zetten met andere woorden de deur op een kier, zodat geïnteresseerde bezoekers even naar binnen kunnen gluren en getriggerd worden om de beschikbaarheid van de kamers te raadplegen.

Smaakt naar meer?

Wil je je onderscheiden van je concurrenten met treffende branding of gebruiksvriendelijke website? Wij begeleiden je graag naar een marketingoplossing die in het oog springt van je doelpubliek. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

CONTACTEER ONS VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK.

Interesse
Fotografie kamers Cobergher Hotel

Benieuwd naar meer cases?

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info