Spring naar de inhoud

Zet LinkedIn optimaal in als onlinevisitekaartje van je bedrijf

Het socialemedianetwerk LinkedIn is het meest professionele socialemediaplatorm. Het is als het ware het onlinevisitekaartje van je bedrijf. De focus ligt volledig op de bedrijfswereld en de zakelijke contacten. Het onlinenetwerk vormt de ideale manier om je bedrijf op de kaart te zetten door onder andere relevante content te delen. Het is bovendien een van de meest geschikte kanalen om je bedrijfsidentiteit te tonen en om volgers van inspiratie te voorzien. Ontdek hoe je LinkedIn optimaal inzet of schakel Adfundum in voor een succesvolle start en opvolging.

1. Vul alle info op je pagina in

Het is noodzakelijk dat je bedrijfsprofiel up to date is. Houd deze checklist bij de hand:

  • Algemene info: contactgegevens, locatie, bedrijfstak, …
  • Beschrijving
  • Slogan
  • Link naar de website, call to action-knop
  • Maximaal drie hashtags

 

Vertel meer over je bedrijf maar houd je profiel luchtig.

2. Zorg voor een aantrekkelijke header- en profielfoto

Beelden spreken. Het is van belang om een headerfoto en profielfoto voor je LinkedIn-bedrijfspagina te kiezen. Speel in op actuele zaken. Ben je op zoek naar een werknemer, plaats de oproep in je header. Voor de profielfoto kies je best voor het logo van je bedrijf. Dit zorgt voor herkenbaarheid. Let op: voeg je tekst toe op de headerfoto? Plaats deze aan de rechterkant.

3. Maak je pagina visueel aantrekkelijk

Voeg bewegende beelden toe aan je profiel. Daarmee maak je je profiel dynamischer. Zorg er wel voor dat video’s niet langer duren dan dertig seconden en ondertitel ze. Veel gebruikers scrollen tijdens het pendelen of op hun werk en bekijken alle video’s zonder geluid.

4. Breid je netwerk uit

Via LinkedIn is het eenvoudig om je netwerk uit te breiden, contacten te leggen en ze nadien te onderhouden. Het is namelijk één groot zakelijk netwerk waar je alle kansen hebt om content te delen, en je netwerk uit te bouwen.

Heb je contact gehad met een klant of potentiële klant? Nodig hem meteen uit om je pagina te volgen. Op die manier houd je contact en blijft hij of zij op de hoogte van wat je bedrijf doet.

Om te groeien op je bedrijfsprofiel kun je alle connecties uitnodigen om de pagina te volgen. Ga links bovenaan naar ‘tools voor beheerders’ en klik op ‘connecties uitnodigen’. Je kan maar een aantal connecties per dag uitnodigen.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info