Zet LinkedIn optimaal in als onlinevisitekaartje van je bedrijf

Het socialemedianetwerk LinkedIn is het meest professionele socialemediaplatorm. Het is als het ware het onlinevisitekaartje van je bedrijf. De focus ligt volledig op de bedrijfswereld en de zakelijke contacten. Het onlinenetwerk vormt de ideale manier om je bedrijf op de kaart te zetten door onder andere relevante content te delen. Het is bovendien een van de meest geschikte kanalen om je bedrijfsidentiteit te tonen en om volgers van inspiratie te voorzien. Ontdek hoe je LinkedIn optimaal inzet of schakel Adfundum in voor een succesvolle start en opvolging.

LinkedIn-app
LinkedIn is een van de meest geschikte kanalen om je bedrijfsidentiteit te tonen

1. Vul alle info op je pagina in

Het is noodzakelijk dat je bedrijfsprofiel up to date is. Houd deze checklist bij de hand:

  • Algemene info: contactgegevens, locatie, bedrijfstak, …
  • Beschrijving
  • Slogan
  • Link naar de website, call to action-knop
  • Maximaal drie hashtags

Vertel meer over je bedrijf maar houd je profiel luchtig.

2. Zorg voor een aantrekkelijke header- en profielfoto

Beelden spreken. Het is van belang om een headerfoto en profielfoto voor je LinkedIn-bedrijfspagina te kiezen. Speel in op actuele zaken. Ben je op zoek naar een werknemer, plaats de oproep in je header. Voor de profielfoto kies je best voor het logo van je bedrijf. Dit zorgt voor herkenbaarheid. Let op: voeg je tekst toe op de headerfoto? Plaats deze aan de rechterkant.

Maak-je-LinkedIn-Profiel-aantrekkelijk
Zet LinkedIn optimaal in als onlinevisitekaartje van je bedrijf.

3. Maak je pagina visueel aantrekkelijk

Voeg bewegende beelden toe aan je profiel. Daarmee maak je je profiel dynamischer. Zorg er wel voor dat video’s niet langer duren dan dertig seconden en ondertitel ze. Veel gebruikers scrollen tijdens het pendelen of op hun werk en bekijken alle video’s zonder geluid.

4. Breid je netwerk uit

Via LinkedIn is het eenvoudig om je netwerk uit te breiden, contacten te leggen en ze nadien te onderhouden. Het is namelijk één groot zakelijk netwerk waar je alle kansen hebt om content te delen, en je netwerk uit te bouwen.

Heb je contact gehad met een klant of potentiële klant? Nodig hem meteen uit om je pagina te volgen. Op die manier houd je contact en blijft hij of zij op de hoogte van wat je bedrijf doet.

Om te groeien op je bedrijfsprofiel kun je alle connecties uitnodigen om de pagina te volgen. Ga links bovenaan naar ‘tools voor beheerders’ en klik op ‘connecties uitnodigen’. Je kan maar een aantal connecties per dag uitnodigen.

Breid je netwerk uit door connecties uit te nodigen.
Breid je netwerk uit door connecties uit te nodigen.

5. Deel relevante content met je doelgroep

De pagina van je bedrijf biedt de ideale mogelijkheid om relevante content met je doelgroep te delen. Zet een duidelijke strategie op poten en weet vooraf wat je wil delen en waar je meerwaarde kunt creëren bij je doelgroep.

Zo kan het een idee zijn om na een opleiding even de belangrijkste zaken op te lijsten of een case te delen. Op die manier deel je expertise met je doelgroep en laat je zien wat je kan en kent. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om vacatures onder de aandacht te brengen. Spoor je medewerkers aan om de content van de bedrijfspagina te delen via het eigen netwerk.

Deel relevante content voor je volgers.
Voorbeeldpost: deel relevante content

6. Tag relevante mensen en bedrijven, voeg hashtags toe

Tag mensen en bedrijven als je post over hen, bijvoorbeeld bij een case of een opleiding. Gebruik drie tot vijf hashtags per post om je bereik te vergroten. Extra tip: volg ook interessante groepen om te kijken hoe zij het aanpakken. Steel met je ogen maar zorg voor een persoonlijke touch.

7. Deel een korte samenvatting van content die op je website verschijnt

Wil je volgers aanzetten om je website te bezoeken? Schrijf een korte samenvatting van de content op LinkedIn en link door naar je website waar het volledige verhaal gelezen kan worden. Via de statistieken krijg je zicht op het aantal views en shares.

8. Adverteer via verschillende mogelijkheden

Als laatste is het mogelijk om op LinkedIn te adverteren. Er zijn allerlei soorten advertentievormen beschikbaar, zoals:

  • Video’s en carrousels
  • Tekst en afbeeldingen
  • Vacatures

Heb je geen tijd of weet je even niet hoe je hieraan begint? Mail ons, bel ons of spring eens binnen. Adfundum kan je helpen bij de opstart en het onderhoud van al je sociale media.