Spring naar de inhoud

Het nieuwe ChatGPT-4o: harder, better, faster and stronger

Iedereen kent vast wel die ene vriend die voor alles en iedereen klaarstaat. Of je nu nood hebt aan een goed gesprek, op de hoogte wil blijven van actuele zaken of hulp nodig hebt met een belangrijke taak, wel dan kan je binnenkort op zo’n tweede vriend rekenen. OpenAI bleef niet stilstaan en lanceerde onlangs haar nieuwe model: ChatGPT-4o. Een indrukwekkend model dat je dagelijks leven een stuk makkelijker en aangenamer zal maken. Jouw nieuwe vriend is de ultieme sidekick en goochelt met allerlei audio- en visuele trucjes.

Laten we eens kijken wat hij allemaal in petto heeft!

Man praat met ChatGPT-4o via zijn telefoon Met ChatGPT-4o kan je nu in real time gesprekken voeren

De audio-assistent die jouw oren streelt

Een stem van wereldklasse

Herken je het gevoel waarbij sommige mensen een stem hebben die je direct geruststelt? Dat heeft ChatGPT-4o nu ook! De stem klinkt zo realistisch en vloeiend dat je bijna vergeet dat je met AI praat. Heb je je handen vol? Roep gewoon om hulp en ChatGPT-4o staat voor je klaar. Volgens OpenAI bedraagt de gemiddelde responstijd 320 milliseconden, wat overeenkomt met de reactietijd van mensen tijdens een echt gesprek. Kortom, jouw nieuwe vriend is veel slimmer, menselijker, sneller en vertelt geen flauwe moppen.

De talentovenaar

ChatGPT-4o staat ook bekend om haar meertalige audio-ondersteuning. Het is een echte polyglot en spreekt vloeiend in meerdere talen. Of je nu Chinees, Frans, Nederlands, Spaans of Duits spreekt, ChatGPT-4o kan je in je eigen taal te woord staan. Al zal dit wel wat moeilijk zijn voor de West-Vlamingen onder ons. Probeer eens een gesprek in twee verschillende talen of vraag hem om je te helpen je Spaanse uitspraak te verbeteren. De resultaten zullen je letterlijk van je stoel blazen.

De voorlezer (en neen niet enkel voor slaapverhaaltjes)

Stel je voor dat je favoriete boek wordt voorgelezen door een kalmerende stem, terwijl jij ontspant of ergens naar onderweg bent. Met ChatGPT-4o heb je altijd een voorlezer bij de hand. Of het nu de nieuwste thriller is of een stapel werkdocumenten, hij leest het voor terwijl jij je focust op andere zaken. Voor wie van podcasts houdt, is dit dus een aangename toevoeging!

De visuele assistent die je moet zien om het te geloven

Beeldherkenning en uitleg

Heb je ooit al eens iets tegengekomen en gedacht: “Wat is dit eigenlijk?” Maak je geen zorgen, want dit probleem is nu volledig van de baan! ChatGPT-4o kan afbeeldingen analyseren en je precies vertellen wat je ziet. Maak een foto van een natuurverschijnsel, een ingewikkelde grafiek of zelfs een kunstwerk, en het model zal je een gedetailleerde uitleg geven.

Daarnaast kan dit model nu ook emoties herkennen en/of zelf nabootsen. Tijdens de live demonstratie werd aan ChatGPT-4o gevraagd om de emoties van een ChatGPT-ingenieur af te lezen. De AI-stem zei toen “Je ziet er gelukkig uit, kun je me vertellen wat de bron is van deze blijdschap?”. De ingenieur antwoordde “je bent behulpzaam en fantastisch” waarop de AI-stem zei “oh stop, je doet me blozen”. Hoewel dit zeer fantastisch is, doet dit nu al weer de vraag rijzen over ethische kwesties. Moeten we AI wel zo menselijk mogelijk maken?

Tot slot kan je het model ook gebruiken om plezier te maken. Tijdens de demo werd gevraagd aan twee kandidaten om blad-steen-schaar te spelen. De AI-stem telde af en op “go” moesten beide personen hun handen tonen. Eén van de kandidaten vroeg “wie heeft er gewonnen” waarop de AI meegaf dat het gelijkspel was.

ChatGPT-40 analyseert de uitkomst van twee personen die blad-steen-schaar spelen ChatGPT-4o kan de uitkomst van spelletjes interpreteren

De geavanceerde data-analist

Van ruwe data naar praktische inzichten

Eén van de meest opwindende nieuwe functies van ChatGPT-4o is de mogelijkheid om data-analyses uit te voeren. Waar dit vroeger enkel beschikbaar was voor betalende gebruikers, kunnen gratis gebruikers dit nu ook uitproberen. Of je nu een ondernemer bent die klantengegevens beter wil begrijpen of een student die statistieken moet analyseren, ChatGPT-4o kan je helpen. Ideaal dus wanneer je een enorme dataset hebt die je moet doorgronden. Het model kan deze data analyseren en meteen omzetten in begrijpelijke inzichten, grafieken en rapporten.

Voorbeelden

Academisch onderzoek: Iedereen die student is geweest, kent de eindtaak van zijn studie: die vervelende bachelor- of masterproef schrijven. Het gedacht alleen al om informatie te verzamelen aan de hand van boeken, websites, papers maakt je al misselijk. Wel dankzij ChatGPT-4o zou het wel eens kunnen zijn dat je met plezier hieraan werkt! Wie had dat gedacht? Wij alleszins niet. Voer je data in en laat ChatGPT-4o helpen met het identificeren van alle benodigde info. Denk maar aan het zoeken van actuele of historische data, trends, het berekenen van statistische data en het visualiseren van je resultaten. Kortom, een must-have voor iedereen en zeker voor studenten die te laat begonnen zijn!

Wiskundige oefeningen: Ook tijdens de live demonstratie werd de capaciteit van deze nieuwe functie nogmaals bewezen. Door gewoon simpelweg de wiskundige oefeningen te tonen, geeft de AI-stem jou mondeling instructies en uitleg om jouw wiskundekennis naar een hoger niveau te tillen. Dit kan dus heel handig zijn voor degenen die extra begeleiding of oefeningen nodig hebben!

  • ChatGPT-4o helpt jongen en vader met wiskundige oefening}
  • Man demonstreert hoe ChatGPT-4o wiskundige oefeningen kan oplossen}
ChatGPT-4o kan helpen bij het oplossen van complexe taken zoals wiskunde

Amai, nog meer extra functies of wat?

Jazekerrrrr! Bij deze lente-update is het ook mogelijk om gratis gebruik te maken van de GPT Store. Hierdoor kan je dus naadloos werken met je favoriete tools en apps. Of het nu gaat om je agenda, notities, communicatieplatforms of projectmanagementsoftware, hij integreert ze moeiteloos. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die precies weet wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Ook voor mensen die het privé willen gebruiken kan dit handig zijn. Zo heb je verschillende apps die gepersonaliseerde trainingsplannen opstellen, boekenrecensies en -aanbevelingen geven alsook heerlijke recepten stapsgewijs opsommen.

Kan iedereen ChatGPT-4o gebruiken?

Ja en nee. Klinkt misschien vreemd, maar het wordt je meteen duidelijk! Momenteel krijgen enkel betalende gebruikers van ChatGPT plus exclusieve toegang tot dit nieuwe model. Maar geen nood, ook de gratis gebruikers kunnen binnenkort alle functies zelf verkennen. Iedereen zal dus toegang krijgen tot deze verbeterde AI-technologie zonder extra kosten.

Wij bij Adfundum konden alvast van deze nieuwe functies proeven. Ons team kan er nu al geen genoeg van krijgen!

Nieuwsgierig naar meer?

Krijg je niet genoeg van ons en wil je niets missen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen wat we voor jou kunnen doen. Of lees onze laatste blogberichten hier!

Gerelateerde artikelen

Mockup magazine brilart

Hot! Offline marketing succesvol toepassen en combineren

Lees meer

Zet LinkedIn optimaal in als onlinevisitekaartje van je bedrijf

Lees meer

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info