Facebook Advertising: succesvol online adverteren

Wie Facebook of Instagram gebruikt, kan er niet naast kijken. Advertenties overal. Maar vaak genoeg passen die ads wel bij jouw interesses. Dat is niet toevallig. Facebook Advertising is een succesvol marketinginstrument om online te adverteren. Het is een ideale manier om je doelgroep en toekomstige klanten te bereiken. Wij sommen in deze blogpost op wat de mogelijkheden zijn om een Facebookcampagne te starten. Anyone who needs help: Adfundum will be there for you.

Facebook advertising voor Mulder Natural Foods
Online adverteren via Facebook voor Mulder Natural Foods.

Doelgericht je toekomstige klanten aanspreken

Een van de grote voordelen van Facebook Advertising is dat je de mogelijkheid hebt om je doelgroep heel gericht aan te spreken. Je hebt met Facebook Ads dan ook een gouden troef in handen met de gedetailleerde doelgroepbepaling. Daarin zit zeker de kracht van dit online platform. De advertenties die je plaatst, zijn dan ook alleen te zien door een specifieke doelgroep. Daarbij zijn er uitgebreide targetingmogelijkheden beschikbaar.

Targeting met Social Advertising

  • Wil je een doelgroep van een bepaalde leeftijd bereiken? Facebook Advertising maakt het mogelijk.
  • Wil je toekomstige klanten aanspreken op hun interesses? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.
  • Enkel mensen bereiken die in een groot bedrijf werken? Yes, Facebook kan het.

Er zijn talloze opties om je targeting te richten op de locatie, functie, branche… die van toepassing is op je doelgroep.

Kies eerst je doelstelling en daarna je doelgroep door middel van demografische gegevens en andere targetingmogelijkheden.

Zo werkt Facebook Advertising

Ten eerste is het belangrijk om een doelstelling te kiezen, zoals bijvoorbeeld toename van verkopen op je website. Maar het kan even goed zijn dat je meer downloads wilt realiseren of je merkbekendheid wenst te vergroten. Vervolgens bepaal je de doelgroep en locatie net als de leeftijd en het geslacht.

Doelen kiezen bij online campagnes
Kies een doel op basis van wat je wilt bereiken met je online campagne.

Het budget van online adverteren

Facebook Advertising is een voordelige manier van online adverteren. Je stelt zelf het budget vast met keuze tussen een budget per dag of met een budget voor een bepaalde looptijd. Zo heb je altijd controle over de uitgaven voor Facebook Ads.

Keuze voor indeling van de advertentie

Facebook Advertising biedt de keuze uit zes indelingen die je kan gebruiken voor je advertentie. De reclame-uiting is op elk type toestel afgestemd. Een voorbeeld van een indeling is een afbeelding, maar het is eveneens mogelijk om een advertentie met een video te maken. Of je kan het nog uitgebreider aanpakken en een diavoorstelling of carrousel lanceren.

  • Foto
  • Video
  • Stories
  • Messenger
  • Carrousel
  • Diavoorstelling
Advertentie-indelingen en plaatsingen op Facebook en Instagram
Kies je advertentie-indeling op basis van je plaatsing.

Advertentie plaatsen, meten en beheren

De volgende stap bij Facebook Advertising is je advertentie indienen en meedoen aan de advertentieveiling. Daarna is het belangrijk om de resultaten van je Facebookcampagne te meten en waar nodig aan te passen.