Dit zijn dé online marketing trends voor het najaar van 2020

Er zijn elk jaar nieuwe en hernieuwde trends te bespeuren op marketinggebied. Zo ook meer specifiek als het om online marketing trends 2020 gaat. Wil jij met je bedrijf niet achterblijven dan is het aan te raden om met de trends mee te gaan. Welke marketingtrends dat zijn ontdek je hier.

online marketing trends 2020
Trends in de online marketing, da’s interessant!

Gaan de ontwikkelingen te snel of heb je helemaal geen tijd om je daarmee bezig te houden? Ook prima. Dan zijn wij van Adfundum er voor jou om de online marketing trends 2020 in de praktijk te brengen. Daarbij houden wij stiekem ook al rekening met de verdere ontwikkelingen voor de trends in 2021. Zo blijven wij iedereen een stapje voor.

Kies voor lokale marketing met micro influencers

Heb je een KMO-bedrijf dat lokaal actief is, maar komt je website online niet goed uit de verf? Of komt er gewoon bijna helemaal geen bezoek op je website of naar je bedrijf? In dat geval valt er veel te winnen met de toepassing van lokale online marketing. Bijvoorbeeld door van micro influencers gebruik te maken. Dat is echt één van de online marketing trends van dit jaar waar veel succes mee te boeken valt.

Influencer @mari.jolie op Instagram

Wees de massa voor met toepassing van voice search

Je ziet steeds vaker dat consumenten de telefoon als gesprekspartner gebruiken zonder dat er iemand aan de lijn is. Dat komt omdat de populariteit van gesproken zoekopdrachten toeneemt. De kracht daarachter en meteen ook een van de online marketing trends is voice search. Hiermee is veel winst te halen.

Heb je bijvoorbeeld een romantisch Italiaans restaurant in Brugge? Een gesproken zoekopdracht ‘romantisch Italiaans restaurant in Brugge’ laat de romanticus bij jouw bedrijf uitkomen. Voice search staat nog wel in de startschoenen, maar Adfundum heeft de hardloopschoenen al aangetrokken.

Laat de klant van begin tot eind een volmaakte klantreis beleven

De klantreis is al lange tijd onderwerp van online marketing trends, maar kent nu een andere benadering. Het is tegenwoordig belangrijk om de klant naar je toe te laten komen en vanaf het eerste moment een geweldige reis te laten beleven. Wij kennen de geheimen van deze reis en maken daarbij gebruik van inbound marketing. Wij laten de klanten naar je toe komen en stellen hen centraal. Jouw bedrijf is daarmee verzekerd van kwalitatieve leads.

Creëer een brand story voor meer betrokkenheid

Er is nog een verandering gaande in de online marketing trends. De beleving heeft uiteraard altijd al een rol gespeeld in het aantrekken van klanten. Dat is tegenwoordig meer dan ooit het geval. Daarom is het aan te raden om voor het versterken van je bedrijfsimago een brand story te creëren.

Misschien vind je het lastig om een brand story te ontwikkelen en uit te voeren. Daar helpen wij je dan graag bij. Jouw bedrijf, dienst of product heeft waarde te bieden en die waarde laten wij tot uiting komen in een pakkend verhaal. De waarde staat in het verhaal centraal, zodat consumenten zich daarin herkennen.