UITDAGING.
PLASTIC MOOV GAAT VOOR IMAGOVERANDERING VAN PLASTICS EN KUNSTSTOFFEN
KENNIS VAN PLASTIC EN KUNSTSTOFFEN
GESTOELD OP EENZIJDIGE
BERICHTGEVING
Het woord plastic heeft al jaar en dag een negatieve connotatie. Al te vaak worden de verschrikkelijkste beelden gebruikt om plastic in een slecht daglicht te plaatsen. Dat er een (afval)probleem is valt niet te ontkennen, maar er moet toch een belangrijke nuance gemaakt worden. Tot een tweetal jaar geleden trok het Plastic LAB Vlaanderen rond om leerlingen van het zesde leerjaar kennis te laten maken met recycleren en kunststofverwerking. Het mobiele labo was een alleenstaand concept dat nood had aan een groter, breder kader.
Plastic Moov is een zijproject van PlastIQ, het sectorfonds van de kunststofverwerkende nijverheid. PlastIQ organiseert opleidingen voor werknemers en voorziet werkgevers van geschoold talent. Met Plastic Moov richt PlastIQ zijn pijlen o.a. op jongeren vanaf 12 jaar, maar ook op werkzoekenden die bereid zijn om in deze boeiende industrie aan de
slag te gaan.
OPLOSSING.
Plastic Moov gaat voor imagoverandering van plastics en kunststoffen.
Plastic Moov is een zijproject van Plastiq. Plastiq organiseert opleidingen voor werknemers en voorziet werkgevers van geschoold talent. Met Plastic Moov richt Plastiq zijn pijlen op o.a. jongeren vanaf 12 jaar, maar ook op werkzoekenden die bereid zijn om in deze boeiende industrie aan de slag te gaan.
GEVRAAGD.
Vanuit het fonds werd ADFUNDUM gevraagd om een campagne op poten te zetten die ervoor moet zorgen dat mensen – dus niet alleen jongeren – verder denken, dat ze zich vragen stellen bij de negatieve berichtgeving die we massaal te slikken krijgen. Met Plastic LAB bereikte PlastIQ slechts een beperkt doelpubliek. Daarenboven ontbrak het aan een ‘sexy’ imago. Dat laatste te verwezenlijken lag niet meteen voor de hand, gezien de aard van de materie.
“ADFUNDUM vertaalde technische en wetenschappelijke materie in
begrijpbare taal op maat van al onze doelgroepen”
Vincent Mispelaere
algemeen directeur • PlastIQ
ADFUNDUM RECLAMEBUREAU
ST.-BLASIUSSTRAAT 11A1 • 8800 ROESELARE (RUMBEKE)
T 051 24 00 24 • INFO@ADFUN.BE • PRIVACYBELEID